Vorig jaar hadden we een betere selectie, maar dat is nu heel extreem
Jacht op Europees voetbal

"Vorig jaar hadden we een betere selectie, maar dat is nu heel extreem"

30-05-2015 08:01

In Arnhem strijden Vitesse en sc Heerenveen zondag om het laatste ticket voor de Europa League. Rochdi Achenteh was net bij PEC Zwolle vertrokken toen die club Europees ging en droomt ervan om nu alsnog dat avontuur aan te gaan.

De 27-jarige linksback zet alles op alles om met Vitesse Europees voetbal te veroveren. "Ik wil dat heel graag meemaken, ook omdat ik het nog mis op mijn cv. We willen het seizoen gewoon goed afsluiten. Mét Europees voetbal natuurlijk", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Met een zege op Heerenveen kunnen de Arnhemmers de tweede seizoenshelft in stijl afsluiten. De ommekeer volgde na een gesprek tussen onder anderen Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden, Zakaria Labyad en Achenteh, vlak na de 4-1 nederlaag in Friesland. "We hebben toen tegen elkaar gezegd dat dit zo niet langer kon. Het ligt niet aan de coach, de speelwijze kennen we, we moeten dingen anders gaan doen nu, want anders wordt het een rampseizoen. Dat hebben we gezegd."

De opmars die volgde is indrukwekkend. "De wil om te winnen is nu heel extreem. Ik denk dat wij vorig jaar een betere selectie hadden, met jongens als Atsu, Piazon en Van Aanholt. Maar nu zijn we meer een team. Ik denk dat wij op basis van de tweede seizoenshelft Europees voetbal verdienen", aldus Achenteh.