Van Praag voegt daad bij woord: 'Met blanco vel beginnen en nieuwe bond oprichten'
FIFA en Blatter blijven het gesprek van de dag

Van Praag voegt daad bij woord: 'Met blanco vel beginnen en nieuwe bond oprichten'

30-05-2015 19:53
8

Michael van Praag stelde zich aanvankelijk kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA, maar op een gegeven moment gaf hij het stokje over aan Prins Ali. Sepp Blatter won echter de tweestrijd en teleurgesteld keerde ook Van Praag huiswaarts. Hij baalt heel hard van Frankrijk.

"Ik ben gedesillusioneerd teruggekomen. Uit e-mails die ik heb, bleek dat het een nek-aan-nekrace zou worden. Maar dat werd het niet. Landen die zeggen dat ze voor de prins zouden stemmen, deden dat niet", stelde Van Praag tegenover FOX Sports.

De arrestaties van diverse FIFA-officials deed veel stof opwaaien. Blatter is verantwoordelijk. "Dat is wel eng, hij weet het zelf. Maar hij neemt de consequenties niet en zegt hetzelfde als vier jaar geleden. Met de FIFA is het alleen maar erger geworden. Hij is niet meer capabel om de FIFA te leiden."

Veel landen lopen echter blind achter Blatter aan, zo weet Van Praag. "De voorzitter van de Dominicaanse Republiek vergelijkt hem met Jezus en Mandela. Daar kan ik niet tegenop als nuchtere Nederlander."

"Eigenlijk moet je met een blanco vel beginnen en een nieuwe voetbalbond oprichten. Maar dat kan je als de KNVB niet in je eentje. Ik ga peilen hoe andere bonden daarin staan", vervolgt Van Praag, die verbolgen is over het feit dat Frankrijk wel op Blatter stemde. "Een schandelijke vertoning."