Dost verpest emotioneel afscheid: 'Als ik daar over begin, komen de tranen'
Wolfsburg wint finale met 3-1

Dost verpest emotioneel afscheid: 'Als ik daar over begin, komen de tranen'

31-05-2015 00:09

De samenwerking tussen Borussia Dortmund en Jürgen Klopp zit er nu dan echt op. De scheidend trainer had graag afscheid genomen met een hoofdprijs, maar zaterdag bleek Vfl Wolfsburg - met een scorende Bas Dost - te sterk in de bekerfinale: 3-1. 

"Dit had een bekerfeest moeten worden. Maar nu is het alleen een afscheidsfeestje'', verklaarde de emotionale trainer na afloop van het duel. "En het begint een pijnlijk afscheid te worden.''

Klopp moest vechten tegen de tranen toen hij in het Olympiastadion van Berlijn door duizenden supporters van Dortmund werd uitgezwaaid. De 47-jarige trainer vierde de afgelopen zeven jaar grote successen met de geel-zwarte brigade, met als hoogtepunt de landstitels in 2011 en 2012. De DFB-Pokal als afscheidscadeau was hem echter niet gegund.

"Mijn felicitaties aan Wolfsburg, maar deze nederlaag was voor ons heel onnodig'', zei Klopp. "We hebben heel veel dingen goed gedaan, maar misten alleen een tikkeltje geluk. Voor mij is omgaan met nederlagen de grootste uitdaging in het leven. Ik weet dat iedereen nu graag wil weten hoe ik me voel. Maar als ik daarover ga beginnen, komen de tranen. Dat doe ik dus niet."