Boilesen staakt onderhandelingen met Ajax en kiest voor buitenlands avontuur
"Hij wil over de grens"

Boilesen staakt onderhandelingen met Ajax en kiest voor buitenlands avontuur

03-06-2015 18:44
19

Nicolai Boilesen heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Marc Overmars maakt woensdagavond bekend dat de Deen deze zomer gaat vertrekken.

Boilesen en Ajax spraken de laatste weken meerdere keren over een verlenging van het in 2016 aflopende contract. De twee partijen zijn echter tot de conclusie gekomen dat een vertrek de beste keuze is. Boilesen wil zijn horizon verbreden, meldt Overmars aan het Algemeen Dagblad.

"Hij wil over de grens, en dat is goed", laat de technisch directeur van Ajax in een eerste reactie weten aan de krant. Overmars leidde namens de Amsterdamse club de gesprekken met Boilesen en zijn entourage, die naar verluidt opties hebben in onder meer Spanje.

Boilesen was het afgelopen seizoen vice-aanvoerder van Ajax en droeg de band vooral in de tweede seizoenshelft vaak door de reserverol van Niklas Moisander. Bij de achterban kon de linksback nauwelijks iets goed doen en was hij vooral in de laatste fase van het seizoen de grote zondebok. Mitchell Dijks van Willem II staat klaar om hem op te volgen.