Van Persie heeft plotseling hoofdrol in transfersoap: Was het bezoek waard
"Alle verhalen over die stad zijn waar"

Van Persie heeft plotseling hoofdrol in transfersoap: "Was het bezoek waard"

08-06-2015 21:31
6

Robin van Persie herhaalt nog maar eens dat hij zaterdag niet voor transferbesprekingen naar Rome is gevlogen. Even leek het erop dat een transfer naar SS Lazio aanstaande was.

Van Persie liet zich fotograferen op de luchthaven van Rome en direct werd de link met Lazio gelegd, de club die hem al langer op het lijstje had staan. De Oranje-international ging er een dag na de 4-3 nederlaag tegen de Verenigde Staten echter 'gewoon' even tussenuit.

"Ik heb een leven buiten het voetbal", zegt hij tegen Voetbal International. "En mijn vrouw en ik wilden allebei een keer naar Rome, dus de twee vrije dagen die ik had, heb ik op die manier ingevuld. Alle verhalen over die stad zijn waar, het is er echt prachtig, een openluchtmuseum. Het was het bezoek waard."

Het is inmiddels uitgesloten dat Van Persie naar Lazio vertrekt, maar een zomerse transfer zit wel in het vat. Louis van Gaal kan hem komend seizoen geen basisplaats garanderen en dat heeft de spits van Manchester United aan het denken gezet. Het contract van de Oranje-spits loopt nog één jaar door.