Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij de Portugese top

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij de Portugese top

17-06-2015 13:30

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Primeira Liga hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van SL Benfica, FC Porto, Sporting Braga en Vitória Guimarães (Sporting Portugal heeft geen aflopende contracten).

SL Benfica

Artur Moraes
Door het vertrek van eerste doelman Jan Oblak naar Atlético Madrid, leek er eindelijk weer een kans weggelegd voor Moraes. De doelman was aan het begin van het seizoen nog een vaste waarde, maar verloor zijn plaats uiteindelijk aan Júlio César. Het is niet bekend of het contract van Moraes wordt verlengd.

Airton
Airton heeft geen potten kunnen breken bij Benfica en werd dit seizoen verhuurd aan het Braziliaanse Botafogo. Vooralsnog kan de 25-jarige middenvelder transfervrij vertrekken.

FC Porto

Walter
Spits Walter staat sinds 2010 onder contract bij Porto, maar werd tot dusver enkel verhuurd aan andere clubs. Dit seizoen kwam Walter op huurbasis uit voor Atlético Paranaense (Brazilië) waar hij in acht wedstrijden een keer scoorde en vier keer een assist gaf.

Marat Izmailov
Izmailov kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Kuban Krasnodar. De geboren Rus, spelend als aanvallende middenvelder, reikte met Krasnodar tot een derde plaats in de Premjer-Liga en speelde in totaal 22 competiewedstrijden. Het contract van Izmailov is vooralsnog niet verlengd (foto, links).

 

Sporting Braga

Alan
Het is niet bekend waar de toekomst van Alan ligt. De 35-jarige middenvelder staat sinds 2008 onder contract bij Braga en was lange tijd niet weg te denken uit de basisformatie. De jaren lijken toch te gaan tellen voor Alan die het dit seizoen vooral moest doen met invalbeurten.

Vitória Guimarães

Bakary Saré
Saré speelde, met twaalf basisoptredens, een verdienstelijk seizoen voor Guimarães. De middenvelder, die in het verleden uitkwam voor RSC Anderlecht en het Roemeense CFR Cluj, kwam in juli 2014 transfervrij over van Al-Ain FC. 

Nii Plange
Het is nog onzeker of Plange contractverlenging krijgt. De Burkinees, geposteerd als centrale verdediger, kwam dit seizoen zeventien wedstrijden in actie in de Primeira Liga (foto, vallende speler).

 

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder de spelers die kunnen vertrekken bij:

De top in de: Ligue 1
De top in de: Serie A
De top in de: Primera División
De top in de: Bundesliga
De top in de: Premier League
De subtop in de: Premier League
De middenmoot in de: Premier League
De onderste vijf in de: Premier League