Update: FC Groningen op rand van transfer na melding over akkoord
Linssen naar Groningen, meldt TC/Tubantia

Update: FC Groningen op rand van transfer na melding over akkoord

29-06-2015 10:45
16

Bryan Linssen verkast naar FC Groningen. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde TC/Tubantia. De smaakmaker van Heracles Almelo stond in de belangstelling van AZ, maar verkiest de stap naar Groningen boven een transfer naar Alkmaar.

Inmiddels hebben Groningen en Heracles een akkoord bereikt over de transfersom van de 24-jarige buitenspeler, die nog wel een overeenstemming moet bereiken met de noorderlingen. 'Maar dat kan niet meer mis gaan', weet de hiervoor genoemde krant.

De overstap van Linssen naar Groningen is verrassend, daar hij zich onlangs in De Telegraaf nog erg positief uitliet over AZ. "Een club als AZ zou een mooie en realistische vervolgstap zijn. Ze spelen bovendien Europa League. Iedere speler wil Europees voetbal spelen. Maar ik heb nog niet met ze gesproken."

Linssen was afgelopen seizoen goed voor tien doelpunten in 33 competitiewedstrijden namens Heracles, dat mede dankzij zijn inbreng behouden bleef voor de Eredivisie. Vorig seizoen waagde Groningen al eens een poging bij de flankaanvaller, maar wilde Heracles naar verluidt niet meewerken, ondanks een bod van 1,2 miljoen euro.

Update 10.45 uur
Een transfer van Bryan Linssen lijkt aanstaande. Heracles Almelo bevestigt maandagochtend dat er een akkoord ligt met FC Groningen, bevestigt directeur Nico-Jan Hoogma in gesprek met Voetbal International. De 24-jarige aanvaller moet zelf nog wel om de tafel met de bekerwinnaar om tot een persoonlijk akkoord te komen.