Gewilde Vlaar was helemaal klaar met voetbal: 'Dus besloot ik naar India te gaan'
'De glimlach van zo'n kind is hartverwarmend'

Gewilde Vlaar was helemaal klaar met voetbal: 'Dus besloot ik naar India te gaan'

29-06-2015 14:04
1

De toekomst van Ron Vlaar is nog alles behalve zeker. Op 1 juli loopt zijn contract af bij Aston Villa, maar over belangstelling hoeft hij niet te klagen. Onder meer Manchester United en Besiktas zouden interesse hebben in 'Ron Beton'. Ook Newcastle United houdt de ontwikkelingen rondom zijn persoon nauwlettend in de gaten.

Zelf houdt hij zich momenteel niet heel erg bezig met een mogelijke transfer. De oud-speler van onder meer AZ en Feyenoord verblijft op dit moment in India, waar hij achtergestelde kinderen helpt namens de Yojana Foundation. "Focussen op de problemen van deze kinderen is iets voor een goed doel en het helpt mij om niet aan mijn eigen problemen te denken", citeert Mirror.

Wedden

Meer odds

"Ik ben al ruim tien jaar ambassadeur. Ik heb verschillende projecten bezocht en ben veel met deze kinderen omgegaan", aldus Vlaar, die behoefte had aan iets heel anders dan voetbal. "Mijn lichaam was er helemaal aan. Mijn wens om te spelen is zo groot. Ik dacht dat ik mijn portie qua blessures wel had gehad. Dus besloot ik om even helemaal weg te gaan en mij op compleet andere dingen te richten. En dus sprong ik op het vliegtuig naar India."

"De frustratie nam ook de overhand nadat ik weer enkele blessures kreeg. Maar ik weet dat ik mij gelukkig mag prijzen dat ik prof ben. Zeker als hij ziet hoe de kinderen in India het hebben. Toen ik daar was raakte ik echt emotioneel door de dingen die ik zag. Daarom motiveert de glimlach van zo'n kind mij in alles wat ik doe in het leven. Alleen al het idee dat ik ze kan helpen voor een betere toekomst en het hebben van een droom, is hartverwarmend."

Over de vermeende interesse van Newcastle United, dat ook hengelt naar Schalke 04-mandekker Joel Matip, wilde Vlaar niets kwijt. "En al zou ik iets weten, dan zou ik het niet vertellen", zegt hij tegen The Chronicle. "Ik heb geen idee wat Aston Villa precies wil, maar momenteel is de waarheid dat er niets gaande is."