Heitinga drukt stempel: 'Zat even op mijn mobiel, maar hij pakte me er direct bij'
"Verwacht een mooier seizoen dan vorig jaar"

Heitinga drukt stempel: 'Zat even op mijn mobiel, maar hij pakte me er direct bij'

29-06-2015 14:48
7

John Heitinga keerde onlangs terug op het oude nest en heeft meteen van zich laten horen. Jaïro Riedewald, talent van Ajax, kreeg tijdens de bosloop gelijk wat verbeterpunten mee van de routinier.

"Je ziet meteen dat hij een leider is. Het is fijn om zo iemand erbij te hebben", aldus Riedewald voor de camera van Telegraaf TV. "Ik zat bijvoorbeeld even op mijn telefoon en dan pakt hij je meteen erbij om te zeggen dat we gaan eten of trainen."

Wedden

Meer odds

Riedewald hoopt aankomend seizoen veel minuten te mogen maken. "Het is 'nieuwe ronde, nieuwe kansen.' Ik moet mezelf vanaf het begin laten zien. Ik wil zoveel mogelijk spelen, het liefst links centraal. Maar als De Boer mij nodig heeft op het middenveld of als linksback, dan zeg ik ook geen 'nee'.

Momenteel verblijft Ajax in Oostenrijk, waar het een trainingskamp belegt. Donny van de Beek is mee en hoopt ook op een serieuze kans in het eerste. "We hebben er goede jongens bij gehaald. We gaan vol voor het kampioenschap. Als ik het laat zien, dan denk ik wel dat het goed komt. Je gaat nu mannenvoetbal spelen en ik hoop zoveel mogelijk bij het eerste te zitten."

Queensy Menig maakte zijn debuut al, maar dat smaakt naar meer. "Ik verwacht een mooier seizoen dan vorig jaar. Toen was het allemaal wat teleurstellend. Dit jaar willen we weer kampioen worden. Ik kom van Jong Ajax en vorig seizoen was alles nog nieuw voor mij. Nu ben ik een jaar verder, een jaar ouder en nu wil ik minuten maken in het eerste."