Heerenveen rekent zich rijk en slaat volgende slag op transfermarkt
"Met hem en de club denken wij er wel uit te komen"

Heerenveen rekent zich rijk en slaat volgende slag op transfermarkt

30-06-2015 09:41
2

Het is duidelijk dat sc Heerenveen niet stilzit. De Friezen willen na Caner Cavlan ook Branco van den Boomen strikken. De middenvelder speelt momenteel bij FC Eindhoven. Heerenveen rekent al op zijn komst.

"Met hem en de club denken wij er wel uit te komen", is technisch directeur Hans Vonk optimistisch in gesprek met Voetbal International. "Als we in cijfers praten, dan is Van den Boomen een zes. De term verdedigende middenvelder vind ik niet prettig, omdat het voetbal juist vaak met de man op die positie begint."

Wedden

Meer odds

De negentienjarige middenvelder, opgeleid door Ajax, wordt als het ware gehaald als vervanger van Janio Bikel. De jeugdexponent van Heerenveen maakt transfervrij de overstap naar NEC Nijmegen. Heerenveen wilde hem wel behouden. "Maar we konden de optie in zijn contract niet lichten. De voorwaarden die daarin stonden die waren te duur voor ons. We wilden wel verlengen tegen andere condities en we hebben Janio meerdere aanbiedingen gedaan, maar hij heeft besloten daar niet op in te gaan."