AZ rondt transfer af: Hij stond in de concrete belangstelling van meerdere clubs
"Hij wil alles uit zijn carrière halen"

AZ rondt transfer af: "Hij stond in de concrete belangstelling van meerdere clubs"

30-06-2015 12:02
2

AZ heeft dinsdag de transfer van Vincent Janssen afgerond. De spits komt over van Almere City FC en tekende in Alkmaar een contract tot de zomer van 2018. 

De nummer drie van afgelopen seizoen trainde al drie dagen met de AZ-selectie mee, maar dinsdag werd de transfer pas officieel. De 21-jarige aanvaller, die ook in de belangstelling stond van sc Heerenveen, maakte afgelopen seizoen 19 doelpunten in 34 wedstrijden. Eerder speelde hij voor FC Oss, NEC en Feyenoord.  In zijn laatste seizoen in de jeugd van Feyenoord werd hij topscorer, deze zomer maakte hij indruk op het internationale toptoernooi in Toulon.

AZ toont zich verheugd met de komst van de goaltjesdief. "We zijn erg tevreden", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Hij stond in de concrete belangstelling van meerdere clubs. Vincent is een beloftevolle spits, die erg doelgericht is. Zijn mentaliteit is uitstekend. Het is een knokker die alles uit zijn carrière wil halen. Bij AZ bieden wij hem de mogelijkheden om zijn potentie volop te kunnen waarmaken." Janssen reageerde al eerder op zijn overgang.