Positivisme bij Oranje: 'Een fitte Robben, wellicht Strootman, het moet kunnen'
Bondscoach kijkt uit naar avontuur

Positivisme bij Oranje: 'Een fitte Robben, wellicht Strootman, het moet kunnen'

02-07-2015 08:00
2

Danny Blind heeft er alle vertrouwen in dat het Nederlands elftal het EK in Frankrijk gaat halen. Hij werd maandag officieel aangesteld als opvolger van de vertrokken Guus Hiddink.

In het Algemeen Dagblad wil Blind nog niet te diep ingaan op wat hij gaat veranderen. "Het technisch/tactische plaatje, het gaat me te ver om dat hier nu al openlijk te bespreken", zegt hij. "Dat is iets om eerst te bespreken met de staf, met belangrijke spelers. En vertrouwen in het halen van het EK? We weten wat er moet gebeuren: alles winnen."

"Te beginnen tegen IJsland op 3 september, want we kunnen ons helemaal niks meer permitteren. Maar dat moet ook kunnen met de kwaliteit die we hebben. Plus met wat er hopelijk vanaf september weer aansluit. Een fitte Robben. Wellicht Strootman. Het EK halen is ook mijn enige doel. Ik kijk nu niet terug en nog niet verder vooruit", aldus Blind.

De Zeeuw had de voorbije dagen regelmatig contact met Guus Hiddink. "Meteen maandag al nadat Guus en de KNVB hadden besloten wat er is besloten", aldus Blind, die er woensdag snel uit was met de KNVB. "Ik had eerder een fantastische aanbieding van Manchester United. En United, Van Gaal, dat is afgelopen jaar nog een paar keer ter sprake gekomen. Maar ik heb dat met volle overtuiging afgehouden. Ik vind: als je gezonde ambitie hebt, wat is dan mooier dan een keer bondscoach worden van je land?"