Transfer van spits beklonken: Ajacied tekent voor vijf seizoenen in Frankrijk
Aanvaller tekent voor vijf jaar

Transfer van spits beklonken: Ajacied tekent voor vijf seizoenen in Frankrijk

02-07-2015 18:12
4

Kolbein Sigthórsson is definitief Ajacied af. De IJslandse spits werd donderdag reeds gesignaleerd bij zijn nieuwe club, FC Nantes, en is inmiddels officieel gepresenteerd door de Franse formatie. Sigthórsson ondertekent een vijfjarig contract bij Nantes.

De overstap van de Scandinavische spits naar de Ligue 1-club zat er al enige tijd aan te komen. Enkele dagen geleden werd bekend dat Ajax en Nantes een akkoord hadden bereikt over een transfersom. De Amsterdammers houden volgens diverse berichten ongeveer drie miljoen euro over aan de deal.

De 25-jarige Sigthórsson kon afgelopen seizoen niet op veel speeltijd rekenen bij Ajax. Trainer Frank de Boer gaf vaak de voorkeur aan Arek Milik en probeerde het zelfs met onder meer Lasse Schöne in de spits. In 2011 betaalden de Amsterdammers nog vijf miljoen euro aan AZ om de rechtspoot binnen te halen. 

Met de bevestigde transfer lijkt Ajax nu ook de transfermarkt op te kunnen. Medio juni kreeg directeur voetbalzaken Marc Overmars de mededeling dat er pas een nieuwe spits gehaald kon worden als Sigthórsson verkocht was.