De Boer ziet één minpunt bij verhit oefenduel: Dat was daar een mooi gevolg van
2-2 vs. Dinamo Moskou

De Boer ziet één minpunt bij verhit oefenduel: "Dat was daar een mooi gevolg van"

04-07-2015 19:12
5

Ajax speelde zaterdagmiddag met 2-2 gelijk tegen Dinamo Moskou. Trainer Frank de Boer kijkt met een goed gevoel terug op de oefenwedstrijd, die de afsluiting van een zware trainingsweek betekende. 

Ook in Oostenrijk, waar het duel met de Russen werd afgewerkt, was het bloedheet. De thermometer tikte bij de aftrap (16.00) ruim dertig graden aan. Een klein minpuntje, aldus De Boer. "De omstandigheden waren niet top, maar verder heb ik veel goede dingen gezien", reageert hij op de website van Ajax.

"Door de warmte kwamen de spelers op 95 procent van hun maximale hartslag, terwijl dit normaal gesproken 85 procent moet zijn. Het geeft aan hoe warm het vanmiddag was. Na een half uur zag je dat ze het lastig kregen."

De Boer liet in iedere helft een ander elftal opdraven. "Na rust stelden de jonge jongens zich gretig op. Dat was goed om te zien. We kwamen verdiend op 2-1. Dat was daar een mooi gevolg van. Dinamo heeft een heel goed team met enorm veel kracht. Dat hebben we vandaag kunnen ervaren."