De Boer kiest ook derde en vierde aanvoerder en noemt Cillessen
"Ik wist dat ik een goede kans had om aanvoerder te worden"

De Boer kiest ook derde en vierde aanvoerder en noemt Cillessen

05-07-2015 10:14
6

Davy Klaassen werd door Ajax-trainer Frank de Boer benoemd tot nieuwe aanvoerder van Ajax. Een hele eer, zo stelde de aanvallende middenvelder. Het leek er al langer op dat Klaassen een goede kans maakte.

"Ik wist dat ik een goede kans had om aanvoerder te worden. Maar met John Heitinga erbij, die ook de leiding pakt, wist ik het niet zeker. Ik wist wel dat ik één van de leiders zou worden", laat Klaassen weten tegenover Ajax TV. "Ik hoorde het tijdens de teambespreking op vrijdag dat de trainer mij wilde als aanvoerder, toen vertelde hij het aan iedereen. En hij vroeg vervolgens of ik het op me wilde nemen. Mijn antwoord? Zeker weten."

"Vorig jaar hebben we het al een beetje besproken, toen Davy af en toe al aanvoerder was", laat De Boer, die in een andere interview al vol lof over Klaassen was, weten. "De keuze was niet zozeer lastig, we waren er snel uit wie we als leiders van het team wilden. Heitinga is nummer twee, Joël Veltman nummer drie, Nemanja Gudelj vier. In dat rijtje hoort Jasper Cillessen ook, al wil ik geen keeper als aanvoerder. Maar hij hoort er ook bij."