Feyenoord gunt Clasie droomtransfer en vijfjarig contract in Engeland
Aanvoerder vertrekt uit Kuip

Feyenoord gunt Clasie droomtransfer en vijfjarig contract in Engeland

15-07-2015 23:01
6

Jordy Clasie mag zich officieel speler van Southampton noemen. Feyenoord en de Engelse club bevestigen woensdagavond laat de transfer van de middenvelder.

Feyenoord bereikte dinsdag al overeenstemming met Southampton over de transfer en na een medische keuring aan de Engelse zuidkust konden de contracten worden getekend. Clasie tekent voor vijf jaar en is de opvolger van Morgan Schneiderlin, die deze week voor ruim 35 miljoen euro naar Manchester United vertrok.

Met het vertrek van Clasie komt er een einde aan een Feyenoord-tijdperk van vijftien jaar. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding op Varkenoord, werd in 2010 voor een jaar uitgeleend aan Excelsior en kwam terug als onomstreden basisspeler onder Ronald Koeman.

Halverwege het seizoen 2013/2014 werd hij aanvoerder van Feyenoord. De middenvelder groeide uit tot international, werd derde op het WK in Brazilië en verlengde even later zijn contract in De Kuip tot medio 2018. Na 131 competitieduels verlaat hij Rotterdam. Clasie wordt bij Southampton herenigd met Koeman én Graziano Pellè.

Clasie krijgt overigens meteen de kans om afscheid te nemen van het legioen, als Southampton op donderdag 23 juli op bezoek komt in De Kuip. Feyenoord speelt dan de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.