De Boer: Dat vond ik echt een belachelijke beslissing van Dick Advocaat
Ajax-trainer kijkt terug naar interlandloopbaan

De Boer: "Dat vond ik echt een belachelijke beslissing van Dick Advocaat"

22-07-2015 11:12
4

Frank de Boer kwam 112 keer uit voor Oranje en daarmee staat hij derde op de ranglijst van spelers die het vaakst in het Nederlands elftal speelden. De trainer van Ajax kijkt nog altijd met trots terug op zijn interlandperiode.

In een interview op de website van Ajax noemt De Boer het WK van 1998 zijn beste toernooi. Hij schreef toen onder meer historie met een fenomenale pass op Dennis Bergkamp. Zijn laatste eindtoernooi was het EK 2004 in Portugal. Hij bewaart daar geen goede herinneringen aan.

Vlak voor het EK werd hij van rugnummer 4 gedegradeerd naar nummer 12. "Dat vond ik echt een belachelijke beslissing van Dick Advocaat. Met name omdat het zonder overleg ging", aldus een nog steeds felle De Boer. "Er bestonden vooraf twijfels of ik het nog wel kon, terwijl ik me juist hartstikke goed voelde en dat ook op de training liet zien. Dick liet echter zijn oren wel eens hangen naar de pers, want ik hoorde er gewoon in te staan."

"Uiteindelijk liet hij me spelen tegen Letland en Zweden. In de kwartfinale tegen Zweden maakte ik alleen een achterlijke overtreding op Freddie Ljungberg waarbij ik zelf geblesseerd raakte. Die actie was ook helemaal niets voor mij. Ik heb het daarna nog even geprobeerd, maar het ging niet meer. Dat was ook meteen mijn laatste interland", aldus de coach van de Amsterdammers. "Het EK was mijn laatste kunstje als international. Dat wilde ik heel goed en op een waardige manier afsluiten. Maar jammer genoeg is dat niet gebeurd."