Mourinho voert druk op sterspeler op: Hij heeft een goede Champions League nodig
"Want normaal gesproken proberen mensen een andere ster te vinden"

Mourinho voert druk op sterspeler op: "Hij heeft een goede Champions League nodig"

27-07-2015 14:25

José Mourinho is ervan overtuigd dat Eden Hazard komend seizoen het nog beter kan doen. De Belg werd afgelopen seizoen verkozen tot speler van het jaar in Engeland, maar volgens de Portugese oefenmeester heeft de 24-jarige sterspeler zijn plafond nog niet bereikt.

"Om nog eens speler van het jaar te worden, vind ik dat hij nog beter moet worden. Want normaal gesproken proberen mensen een andere ster te vinden", zegt de Chelsea-trainer in The Guardian. "Mensen vinden straks iemand anders om de individuele prijzen te geven. Maar hij heeft alle omstandigheden om te verbeteren. Met zijn leeftijd kan hij zich verbeteren."

De Champions League is het voornaamste podium waarop Hazard zich moet laten gelden. "Twee jaar geleden haalden we de halve finale in de Champions League, maar hij speelde niet. In Madrid (tegen Atlético, red.) speelde hij helemaal niet en in de thuiswedstrijd speelde hij geblesseerd. Vorig jaar deden we het niet goed en werden we vroeg uitgeschakeld. Dus hij heeft een goede Champions League nodig."