'Feyenoord had toen geen busjes rijden, Ajax had dat in die periode wel'
Aanwinst Feyenoord had kans om naar Rotterdam te gaan als kind

'Feyenoord had toen geen busjes rijden, Ajax had dat in die periode wel'

27-07-2015 14:11
7

Jan-Arie van der Heijden tekende maandag definitief bij Feyenoord. De verdediger zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen. Het is niet voor het eerst dat hij die kans kreeg.

Als kleine jongen had Van der Heijden ook al de kans om naar Feyenoord te verkassen. "Dat klopt. Ik speelde toen nog in Schoonhoven", vertelt hij op de clubsite. "Ik ging net naar de middelbare school, toen Feyenoord zich meldde. Mijn ouders vonden school belangrijk en waren van mening dat ik eerst mijn eerste jaar goed moest doorkomen."

"Feyenoord had op dat moment nog geen busjes om jeugdspelers op te halen, waardoor het allemaal moeilijk te combineren was", vertelt Van der Heijden, die uiteindelijk voor aartsrivaal Ajax koos. "Later meldde Ajax zich, dat wel busjes had rijden, waardoor ik op mijn eigen school kon blijven en in Schoonhoven kon blijven wonen. Dat gaf toen voor mij de doorslag om die keuze te maken."

Technisch directeur Martin van Geel gaf maandag aan in zijn nopjes te zijn met de komst van de transfervrije verdediger.