AZ rondt transfer af en incasseert miljoenenbedrag, ook FC Twente juicht mee
Ook Engelsen bevestigen

AZ rondt transfer af en incasseert miljoenenbedrag, ook FC Twente juicht mee

27-07-2015 15:32
1

Steven Berghuis heeft zijn transfer naar de Premier League afgerond. Zowel AZ als Watford meldt maandag dat de overgang officieel is. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigde eerder al dat er een akkoord was met Watford en inmiddels staat dat akkoord ook op papier. De aanvaller vertrekt per direct en tekent in Engeland een contract tot de zomer van 2019.

AZ doet geen mededelingen over de transfersom, maar volgens eerdere berichten vangen de Alkmaarders minimaal zes miljoen euro voor de vleugelaar. Watford eindigde vorig seizoen als tweede in het Championship en promoveerde zo naar de Premier League. Berghuis kan op 8 augustus zijn debuut maken in de uitwedstrijd tegen Everton.

Het noodlijdende FC Twente zal de transfer met gejuich begroeten. De Tukkerse club ontvangt een opleidingsvergoeding voor Berghuis en bedong daarnaast een behoorlijk doorverkooppercentage bij de eerdere transfer van Berghuis naar AZ. Daar speelde hij sinds 2012 in totaal 92 officiële wedstrijden, waarin hij 21 keer trefzeker was.