Heerenveen duidelijk: 'Hebben hem niet voor niets gehaald, laten ons niet opjagen'
"Ook Slagveer kan als spits spelen"

Heerenveen duidelijk: 'Hebben hem niet voor niets gehaald, laten ons niet opjagen'

29-07-2015 13:52
1

SC Heerenveen is niet van plan om zich op korte termijn te versterken met een nieuwe spits. Clubtopscorer Mark Uth vertrok deze zomer naar het Duitse TSG Hoffenheim, maar een nieuwe aanvalsleider is niet noodzakelijk.

"We hebben in de afgelopen winterstop niet voor niets Henk Veerman (afkomstig van FC Volendam, red.) al aangetrokken", zegt technisch directeur Hans Vonk tegen Voetbal International. "En ook Luciano Slagveer kan als centrumspits spelen. We zijn rustig aan het kijken hoe hun ontwikkeling verloopt."

"De transferperiode loopt nog meer dan een maand en we laten ons niet opjagen door de buitenjacht", benadrukt Vonk. Daarnaast heeft trainer Dwight Lodeweges de beschikking over de talentvolle spits Pelle van Amersfoort, die met Oranje onder 19 actief was op het jeugd-EK.

In verdedigend opzicht werden er wel de nodige onderhandelingen verricht. Onlangs slaagden de Friezen erin om Willem Huizing, een talentvolle verdediger (20) van Jong Heerenveen, langer vast te leggen. Hij zette zijn krabbeltje onder een nieuw eenjarig contract. "Hij heeft deze nieuwe kans afgedwongen op basis van inzet", aldus Vonk.