Koeman werkt als magneet op 32.000 toeschouwers: De helft zit op het strand
"Ik hoop dat ons dat dit seizoen weer lukt"

Koeman werkt als magneet op 32.000 toeschouwers: "De helft zit op het strand"

29-07-2015 18:12
3

In zekere zin lijken Southampton en Vitesse op elkaar, geeft Ronald Koeman toe. De twee clubs treffen elkaar donderdagavond in het voorportaal van de Europa League.

Net als Vitesse raakt Southampton jaarlijks zijn beste spelers kwijt. "Toen ik hier kwam moesten we het elftal helemaal opbouwen", vertelt Koeman aan De Telegraaf. "We hebben de mensen versteld doen staan. Ik hoop dat ons dat dit seizoen weer lukt. Het zou prachtig zijn."

Of dat gaat lukken, is een tweede. "De fans van Southampton zijn realistisch genoeg om te beseffen dat we met deze club niet elk jaar Europees voetbal kunnen halen. Ze vinden het wel mooi dat wij aanvallend voetbal brengen. De manier waarop we spelen spreekt de mensen echt aan. Dat vinden ze misschien net zo belangrijk."

"Het is fantastisch om te zien dat het stadion al dagen is uitverkocht en dat er midden in de zomervakantie, terwijl de helft van de mensen hier op het strand zit, gewoon 32.000 mensen naar de eerste voorronde in de Europa League komen."

De manager van Southampton is benieuwd hoe zijn ploeg omgaat met het spelen van drie wedstrijden per week. Twijfelen doet hij niet. "Als een trainer al twijfels zou hebben, wat moeten zijn spelers dan wel niet denken. Ik denk dat we het goed kunnen doen in de Premier League én in de Europa League."