Oorlogstaal vanuit Turkije: Van den Brom kan zijn borst natmaken
Turken vol vertrouwen

Oorlogstaal vanuit Turkije: "Van den Brom kan zijn borst natmaken"

30-07-2015 13:23
2

AZ en John van den Brom beginnen donderdag aan het avontuur in de Europa League. Tegenstander is Istanbul Basaksehir, waar keeperstrainer Haluk Gungor actief is. Hij speelde in het seizoen 1995/1996 bij Istanbulspor samen met de huidige coach van de Alkmaarders.

"We hadden destijds een heel goed team, met Leo Beenhakker als trainer", blikt Gungor in De Telegraaf terug op hun gezamenlijke tijd in Turkije. "Ik herinner me Van den Brom vooral als een goed mens en een slimme speler. Hij was met alles twee stappen verder dan wij. Het is jammer dat hij destijds maar één seizoen is gebleven."

Na twintig jaar zien beide heren elkaar donderdag in Alkmaar. "Het wordt een bijzonder weerzien, daar ben ik van overtuigd. Maar het neemt niet weg dat wij hier slechts met één doel naartoe zijn gekomen: winnen. John van den Brom kan zijn borst natmaken. Wij gaan het zijn ploeg heel lastig maken", besluit hij grijnzend. 

Van den Brom maakt zich zelf nog niet al te veel zorgen. "Ik heb een uitstekende indruk overgehouden aan de voorbereiding. We hebben alle zes oefenwedstrijden gewonnen met een zeer gretig team en veelal goed voetbal. Natuurlijk zijn we een hoop belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar het gaat nu om de jongens die er wél bij zijn. En ik weet dat die er klaar voor zijn."