Bazoer geeft opdracht: Dan mogen jongens niet meer onder de indruk zijn
Ajax speelde woensdagavond met 2-2 gelijk tegen Rapid

Bazoer geeft opdracht: "Dan mogen jongens niet meer onder de indruk zijn"

30-07-2015 13:58
3

De Ajax-spelers zullen zich nog weleens afvragen hoe ze de kwalificatiewedstrijd tegen Rapid Wien niet gewonnen hebben. In de tweede helft verspeelde de ploeg van Frank de Boer een 2-0 voorsprong met een man meer. Volgens Riechedly Bazoer konden de Amsterdammers maar moeilijk omgaan met de nieuwe situatie.

"Je zag dat we in de tweede helft niet meer zo scherp waren, toen tikten we te veel rond om het rondtikken", aldus Bazoer tegenover Ajax Life. "Ondanks de waarschuwing van de trainer gingen we slap de tweede helft in, alsof we het op tachtig procent uit wilden spelen. Als je ziet hoe wij het spel maken, zijn we in dat opzicht best volwassen. Maar we moeten nog stappen maken als het gaat om een wedstrijd uitspelen of omgaan met een man-meer-situatie."

De middenvelder hoopt dat Rapid in de return een rode kaart wordt bespaard. "Ik speel volgende week liever tegen elf dan tien spelers van Rapid," vervolgt Bazoer. Hij heeft er vertrouwen in dat de return in Amsterdam beter afloopt. "We moeten vol voor de winst gaan en het goede spel negentig minuten lang volhouden. Dan maken we een goede kans. Volgende week mogen jongens niet meer onder de indruk zijn. Onze supporters gaan ook sfeer maken, dat is een mooie motivatie. Die twee uitgoals zijn alvast binnen, daar mogen we het niet op verliezen. We mogen helemaal niet verliezen."