Drost kiest voor 'groter' Groningen: Het heeft meer impact, voetbal leeft hier
Middenvelder werd donderdag gepresenteerd

Drost kiest voor 'groter' Groningen: "Het heeft meer impact, voetbal leeft hier"

31-07-2015 12:27
12

Jesper Drost ruildde deze week de nummer zes van de Eredivisie dan wel in voor de nummer acht van afgelopen seizoen, de aanvallende middenvelder ziet zijn transfer van PEC Zwolle naar FC Groningen sowieso als een stap hogerop. 

"Het heeft meer impact, voetbal leeft hier", merkte Drost donderdag, tijdens zijn presentatie in de Euroborg, op. "Kijk alleen al als je het stadion binnenloopt, FC Groningen is duidelijk een grotere club. Ik heb dertien jaar bij PEC Zwolle gezeten en nu mag ik me hier gaan bewijzen."

"Het is allemaal een stukje groter dan bij Zwolle en ik zie het als een mooie stap hogerop", aldus de opvolger van Tjaronn Chery in het Algemeen Dagblad. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, beaamt de woorden van Drost. "Als je naar de resultaten van het afgelopen seizoen kijkt, ben je geneigd te zeggen dat Jesper een rare keuze maakt.  Maar FC Groningen is veel verder dan wij."

"Zij spelen normaal gesproken in het linker rijtje en halen regelmatig Europees voetbal. Dat is ons de afgelopen jaren pas één keer gelukt. Wat dat betreft komen wij net kijken.''