Van Bronckhorst voorziet nieuwe rol voor ongelukkig talent: 'Hoop dat-ie het oppakt'
Zaterdagavond laatst testcase tegen Olympiakos

Van Bronckhorst voorziet nieuwe rol voor ongelukkig talent: 'Hoop dat-ie het oppakt'

01-08-2015 19:58
6

De sportieve toekomst van Tonny Vilhena is ongewis. Diverse media zijn ervan overtuigd dat de jongeling van Feyenoord deze zomer naar een andere club vertrekt. Zaterdagavond verschijnt hij tijdens het oefenduel met Olympiakos in ieder geval aan de aftrap. 

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft er voor gekozen om Vilhena op de linksbackpositie te posteren. ''Ik heb met hem daarover gesproken in Seefeld. Ik denk dat hij als linksback uit de voeten kan, daarvoor heeft hij de kwaliteiten", aldus Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports. 

"Tonny is nu ook nog onderdeel van mijn team en daar ga ik gewoon mee werken. Je praat natuurlijk wel met hem over de toekomst en ik hoop dat hij dat goed oppakt."

Aanwinst Jan-Arie van der Heijden doet niet mee tegen de Griekse opponent. "Jan-Arie is deze week gekomen. Hij heeft persoonlijk wel getraind in de zomer, maar je gaat kijken naar wat verstandig is en dan heb ik ervoor gekozen om hem niet te selecteren", verklaart Van Bronckhorst, die onder meer Simon Gustafson, Miquel Nelom en Jean-Paul Boëtius moet missen. Het trio ligt ziek op bed.