Duits gerucht: Schalke stuurt scouts om Feyenoord-target te bekijken
Dat melden Duitse media

Duits gerucht: Schalke stuurt scouts om Feyenoord-target te bekijken

02-08-2015 12:14
16

Eric Botteghin staat in de belangstelling van Schalke 04. Scouts van de Duitse topclub zijn zondag aanwezig bij de Johan Cruijff Schaal om de verdediger van FC Groningen van dichtbij te aanschouwen. 

Dat meldt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung dit weekeinde. Schalke kan versterking voor de achterhoede goed gebruiken en heeft in de speurtocht naar een nieuwe verdediger het vizier gericht op Nederland. Die Königsblauen visten in het verleden vaker in de Eredivisie-vijver. 

Voor Feyenoord is de interesse van Schalke in de 27-jarige Botteghin slecht nieuws. Afgelopen week meldde de Rotterdamse club zich in de Euroborg om te onderhandelen over de Zuid-Amerikaan. Vooralsnog is Groningen echter niet bereid om Botteghin te laten vertrekken. 

De rechtspoot zelf was eerder erg duidelijk over zijn ambities. Hij wil dolgraag naar Rotterdam-Zuid verkassen. "Ik heb alles gedaan voor Groningen wat ik kon doen en moet nu ook aan mezelf denken. Dit is mijn kans", aldus de oud-speler van PEC Zwolle. Mogelijk lonkt er nu dus een transfer naar de Bundesliga.