Voormalig toptalent via PSV en Oranje naar PEC: Dit is mijn tweede carrière
Verdediger in Zwolle

Voormalig toptalent via PSV en Oranje naar PEC: "Dit is mijn tweede carrière"

04-08-2015 08:57
1

Dirk Marcellis speelt aankomend seizoen voor PEC Zwolle. Het voormalige toptalent maakte in het verleden zelfs minuten bij Oranje, maar door een karrenvracht aan blessures liep het anders.

"Dit is mijn tweede carrière heb ik tegen mezelf gezegd. Eerst naar NAC en nu naar PEC Zwolle. Dat is een stap hoger. Als sportman wil je het hoogste nastreven, maar ik moet eerst presteren hier. Dan zien we wel wat er komt. Dat valt toch niet te plannen", aldus Marcellis tegenover NOS. "Natuurlijk ben ik al blij dat ik weer op dit niveau kan spelen."

Wedden

Meer odds

En dat is mede dankzij NAC. "Ik zat er zes maanden, maar er waren mensen voor wie het hun leven was. Degradatie treft heel veel mensen rondom zo'n club en dat is heel treurig", keek Marcellis terug. Maar al snel ging de blik vooruit. "Als je met een jong elftal iets moois neer kan zetten dit seizoen, zou het fijn zijn." Over zijn trainer Ron Jans: "Hij weet precies hoe iemand in elkaar steekt, hoe je iemand kan prikkelen. Op sociaal en tactisch vlak is hij hartstikke goed."