AZ rondt ook transfer van 'nummer één op de lijst' af: Een grote club
Vlag kan uit

AZ rondt ook transfer van 'nummer één op de lijst' af: "Een grote club"

04-08-2015 19:48
5

De vlag kan uit bij Alireza Jahanbakhsh. De 21-jarige Iraniër rondde dinsdag zijn overstap van NEC naar AZ af en is in de wolken.

Jahanbakhsh doorstond dinsdag een medische keuring en zette vervolgens zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Alkmaar. AZ en NEC hadden al een akkoord over de transfersom gesloten. De aanvaller moet de naar Watford vertrokken Steven Berghuis doen vergeten.

"Met Alireza hebben wij de rechterspitspositie opnieuw volledig ingevuld", reageert technisch directeur Earnest Stewart op de clubsite. "Dat was onze wens na het vertrek van Berghuis. Alireza staat al lang op onze scoutingslijst. We hebben alleen moeten wachten op de mogelijkheden om te kunnen investeren. Heel fijn dat het nu is gelukt. We hebben de nummer één op onze lijst aangetrokken."

Ook Jahanbakhsh is blij. "Uit alle aanbiedingen die ik heb gehad heb ik heel bewust voor AZ gekozen. AZ is een grote club in Nederland. Ik heb een plan met mijn loopbaan, dus hier moest ik zijn. Ook heeft de trainer de naam om jonge talenten echt beter te maken. Hij heeft een goede relatie met zijn spelers. Dat is fijn, als jonge speler het vertrouwen krijgen."