Bij PSV vertrekkend talent verkiest buitenland boven Eredivisie

Bij PSV vertrekkend talent verkiest buitenland boven Eredivisie

08-08-2015 08:30

Ryan Hiwat heeft na zijn vertrek bij PSV niet te klagen over een gebrek aan belangstelling. De talentvolle aanvaller kan een keuze maken tussen drie clubs uit het buitenland. Daarnaast hoopt SC Cambuur hem te verwelkomen, weet PSVPrimeur.nl.

De negentienjarige Hiwat maakte de afgelopen jaren deel uit van de jeugdopleiding van PSV, waar uiteindelijk geen doorbraak in het eerste elftal voor hem was weggelegd. Na drie seizoenen liep deze zomer zijn contract af, wat zijn vertrek uit Eindhoven betekende.

De kans is groot dat Hiwat zijn carrière voortzet in het buitenland. De rappe buitenspeler heeft een aanbieding op zak van Oldham Athletic (League One), daarnaast doet Wolverhampton Wanderers - afgelopen seizoen zevende in het Championship – hem vermoedelijk ook nog een voorstel. Bij beide clubs werkte Hiwat een succesvolle stage af.

Ook is er belangstelling van het Italiaanse Modena, dat in de Serie B ternauwernood aan degradatie ontsnapte. Hiwat is inmiddels in Italië gearriveerd voor onderhandelingen en een medische keuring. "En daarna mag hij zelf beslissen waar zijn toekomst ligt", aldus zaakwaarnemer Carlos Tavares de Barros van Prestige Sports.

Cambuur
SC Cambuur heeft eveneens een poging gedaan om Hiwat te strikken. De Leeuwarders hadden een traject uitgestippeld waarbij Hiwat in het beloftenteam zou starten. "Maar je kunt je voorstellen dat de aanbiedingen van profclubs nu de voorkeur genieten", besluit Barros tegen PSVPrimeur.