AZ staat 'prima verdediger' één jaar na akkoord met Ajax af aan Cambuur

AZ staat 'prima verdediger' één jaar na akkoord met Ajax af aan Cambuur

19-08-2015 10:26
3

SC Cambuur heeft succesvol zaken gedaan met AZ. Twee dagen na de komst van Martijn van der Laan, die overkwam van FC Groningen, verzekert de club zich van Djavan Anderson.

De twintigjarige rechtsback maakt per direct de overstap naar Cambuur, nadat hij vorig jaar Ajax voor AZ verruilde. Anderson zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. Dat meldt Cambuur via de officiële kanalen.

"Een nu al prima verdediger die nog veel beter kan worden", reageert technisch directeur Henry van der Vegt. "Djavan heeft laten zien over veel talent te beschikken en met onze manier van spelen gaat hij zeker nog stappen zetten. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en zal zich bij ons als rechtspoot voornamelijk gaan richten op de twee rechter verdedigende posities."

Anderson doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam niet verder dan de beloften. Een transfer naar AZ volgde, maar ook in Alkmaar lukte het niet. De jongeling kwam niet verder dan één wedstrijd in de hoofdmacht en kreeg deze zomer te horen dat hij mocht vertrekken.