De Jong back in business: Voelt een beetje alsof ik hier een nieuwe speler ben

De Jong back in business: "Voelt een beetje alsof ik hier een nieuwe speler ben"

27-08-2015 10:19
1

Een jaar geleden verliet Siem de Jong Ajax voor Newcastle United. In Engeland kreeg de schaduwspits te maken met verschillende blessures. Afgelopen jaargang kwam hij daarom amper in actie. Dit seizoen begint de oud-Ajacied met een schone lei. 

De Jong begon dinsdag in het Capital One Cup-duel met Northampton (4-1 winst) sinds maanden weer in de basis. Hij scoorde en speelde de hele wedstrijd bovendien mee. "Het voelt een beetje alsof ik hier een nieuwe speler ben", zegt De Jong tegen The Daily Mail. "Met de nieuwe manager is het voor iedereen een nieuwe start en we zijn allemaal positief. Voor mij was het afgelopen jaar het moeilijkste uit mijn carrière."

Wedden

Meer odds

"Het jaar daarvoor bij Ajax had ik ook een paar blessures, maar vorig seizoen heb ik maar drie of vier wedstrijden gespeeld", vervolgt hij. "Normaal speelde ik vijftig wedstrijden per seizoen. Het was dus een heel raar jaar voor me."

Tegen Northampton speelde hij voor Newcastle United pas voor de tweede keer een hele wedstrijd mee. "Dat is inclusief de voorbereiding. Het is lang geleden dat ik negentig minuten heb meegespeeld, dus dit was goed voor me. Ik moet weer wedstrijden spelen. Ik wil zoveel mogelijk spelen en mijn ritme terug krijgen. De wedstrijd tegen Northampton is wat dat betreft een goed begin."