In het kort: Ajax-aanvaller valt af voor selectie, Jol krijgt standbeeld in Waalwijk

In het kort: Ajax-aanvaller valt af voor selectie, Jol krijgt standbeeld in Waalwijk

27-08-2015 16:55
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Younes valt af
Amin Younes doet donderdagavond niet mee in de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en FK Jablonec. De aanvaller uit Duitsland (21) ging als negentiende man mee naar Tsjechië en is anderhalf uur voor de start van het duel, zoals verwacht, afgevallen. Frank de Boer had Younes, die nog steeds niet helemaal okselfris is, louter meegenomen 'voor het groepsproces'. Ajax verdedigt donderdagavond een 1-0 voorsprong.

Standbeeld voor Jol
Martin Jol krijgt een standbeeld in het stadion van RKC Waalwijk. Dat werd donderdag tijdens de receptie van de Jupiler League-clubs bekendgemaakt, meldt het Brabants Dagblad. Die werd gehouden ter ere van het 75-jarig bestaan. Jol stond van 1998 tot 2004 aan het roer in Waalwijk en leidde de club naar de top-zes in de Eredivisie. Hij werd door de genoemde krant al verkozen tot beste trainer ooit van RKC.

Nieuwe sportzender
Ziggo en Sport 1 lanceren gezamenlijk een nieuwe 'gratis' sportzender. Nog voor het einde van het jaar gaat het kanaal de lucht in voor alle ruim vier miljoen klanten, met de naam Ziggo Sport. Abonnees betalen geen extra bedrag. Een belangrijke rol in het gehoopte succes van Ziggo Sport is weggelegd voor sportverslaggever Jack van Gelder, die binnenkort overstapt van de NOS naar Sport 1.

Bayern weet middenvelder langer te binden
Thiago Alcántara heeft zijn contract bij Bayern München verlengd tot de zomer van 2019. De voormalig speler van FC Barcelona maakte in 2013 de overstap naar FC Hollywood. De laatste weken werd er in Duitse media gespeculeerd over een mogelijk vertrek van de international, maar de 24-jarige middenvelder blijft dus langer en onder verbeterde voorwaarden in de Allianz Arena. 

PSV met bijzonder Champions League-shirt
PSV gaat met een bijzonder shirt aantreden in de Champions League. Het lichtblauw refeert volgens de Eindhovenaren aan 'de rijke historie van de club', zo maakt de regerend landskampioen te horen. Donderdagavond krijgt PSV te horen tegen welke drie ploegen het zal gaan opnemen in de poulefase van het miljoenenbal. De loting start om 17.45 uur.