Everton weigert transferverzoek en lokt Chelsea uit de tent voor 54 miljoen

Everton weigert transferverzoek en lokt Chelsea uit de tent voor 54 miljoen

27-08-2015 20:11

Everton werkt onder geen enkele voorwaarde mee aan een vertrek van John Stones. Het transferverzoek van de 21-jarige verdediger is donderdag van tafel geveegd.

Stones staat in de concrete belangstelling van Chelsea, dat de laatste weken tot vier keer toe een bod uitbracht. Everton weigert de talentvolle verdediger echter te laten gaan. Stones diende daarop een transferverzoek in, maar ook dat levert niets op bij de clubleiding van The Toffees.

"John is niet te koop", bekrachtigt Bill Kenwright, voorzitter van Everton, op de clubsite. Dat betekent niet dat Stones een transfer helemaal uit zijn hoofd hoeft te zetten. In Engeland wordt de herhaaldelijke 'nee' van de Premier League-club gezien als een tactiek om de transfersom nóg verder op te drijven.

Dat lijkt effect te hebben op Chelsea. Het laatste bod van de regerend landskampioen van Engeland bedroeg maar liefst 42 miljoen euro. De verwachting is dat Chelsea dinsdag, op de laatste dag van de Engelse transferperiode, een ultiem bod van 54 miljoen euro gaat neerleggen op Goodison Park.