Manu ondergaat medische keuring en verruilt Feyenoord voor Engelse club

Manu ondergaat medische keuring en verruilt Feyenoord voor Engelse club

28-08-2015 12:57
1

De nieuwe club van Elvis Manu is bekend. De 22-jarige aanvaller gaat Feyenoord verruilen voor Brighton, bevestigt Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag.

De jacht op Manu bereikte de afgelopen dagen het kookpunt, met interesse van talloze clubs uit Duitsland, Italië en Engeland. Het laatste land genoot de voorkeur en Brighton heeft definitief de strijd gewonnen. Manu wordt in de middag medisch gekeurd aan de Engelse zuidkust en zet dan zijn handtekening onder een meerjarig contract.

Van Bronckhorst bevestigde de deal tussen Feyenoord, Brighton en Manu op de persconferentie, in de aanloop naar de competitiekraker tegen PSV. De trainer van Feyenoord had de snelle aanvaller, die vorig seizoen naam maakte in de Europa League, dit seizoen niet nodig.

Manu belandt bij Brighton in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Met Danny Holla staat er al een Nederlander onder contract aan de Engelse zuidkust. Ook Niki Mäenpää (ex-doelman van VVV-Venlo, AZ en Willem II) speelt er. Brighton bezet na vier speelronden de tweede plek in het Championship, met tien punten.