De Boer over prachtloting: Denk dat Celtic en Ajax op de tweede plaats komen

De Boer over prachtloting: "Denk dat Celtic en Ajax op de tweede plaats komen"

28-08-2015 16:09
12

Ajax-coach Frank de Boer is niet ontevreden met de loodzware, maar mooie Europa League-loting. De Amsterdammers moeten het in de groepsfase opnemen tegen Fenerbahçe, Celtic en Molde FK.

De keuzeheer acht Ajax bij voorbaat zeker niet kansloos om de volgende ronde te bereiken. "Ik heb er geloof in dat we de volgende ronde kunnen halen. Ik vind dat een realistisch doel", meldt hij op de clubwebsite. "Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos." De Boer erkent dat hij van het Noorse Molde niet echt veel weet. Maar: "Ik weet dat ze aan een opmars bezig zijn de laatste zes jaar. Volgens mij zijn ze drie keer kampioen geworden. Ik weet nog heel goed dat Solskjær trainer werd, en het er voetballend heel goed uitzag. Een beetje on-Noors eigenlijk."

Ook de Ajax-coach acht Fenerbahçe op voorhand favoriet voor de eerste plaats. "Gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hun ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik nogmaals niet zo goed. Maar die hebben wel Standard Luik uitgeschakeld, een ploeg die in België altijd om de titel strijdt."

Uiteindelijk is De Boer blij met de loting. "Naast dat het historisch heel mooie clubs zijn, behoren ze ook tot één van de beste clubs qua sfeer. Wat dat betreft gaan we in drie fantastische stadions spelen, en kunnen onze spelers veel ervaring op gaan doen. Maar het gaat natuurlijk ook om prestaties." Bekijk hier het volledige speelschema van Ajax.