Schreuder op straat: De werksituatie bij FC Twente was niet normaal meer

Schreuder op straat: "De werksituatie bij FC Twente was niet normaal meer"

30-08-2015 17:35
16

Als het aan hemzelf had gelegen, was Alfred Schreuder maandag 'gewoon' begonnen aan een nieuwe werkweek bij FC Twente. De clubleiding besliste echter anders.

Schreuder kreeg zondagochtend een sms'je van technisch manager Ted van Leeuwen, met de vraag of hij wilde komen praten over eventuele transfers. Een paar uur later stond de trainer op straat. "De leiding vond dat er te veel negativiteit rond de club was ontstaan", reageert hij tegenover Voetbal International. "De druk van de supporters nam toe, er kwam steeds meer gekkigheid."

Twente verloor zaterdagavond met 2-0 van streekgenoot Heracles Almelo. Na het laatste fluitsignaal moesten de spelers en staf in een neutrale bus naar een geheime locatie worden vervoerd vanwege woedende supporters. Schreuder: "Je merkte dat de spelers er last van hadden. De werksituatie bij FC Twente was niet normaal meer. In die zin begrijp ik de beslissing van de club."

"Hoe lastig het ook was, ik wilde doorgaan", vervolgt de trainer. "Vorig seizoen hadden we ook een slechte start met vier punten uit de eerste vier wedstrijden. Uiteindelijk stonden we in de winterstop op de vierde plaats. Bovendien zijn spelers ook op mijn voorspraak naar FC Twente gekomen en voelde ik richting hen een morele verplichting. Ziyech, Gutiérrez, Mokotjo, dat soort jongens wil je verder helpen. Maar goed, de clubleiding dacht daar anders over."