Van Ajax-basis naar Ajax-bank: 'Als ik dat aantal haal zou dat mooi zijn'

Van Ajax-basis naar Ajax-bank: 'Als ik dat aantal haal zou dat mooi zijn'

31-08-2015 12:00
5

Nick Viergever was vorig seizoen een gewaardeerde kracht bij Ajax. Hoewel hij niet elke week in de basis stond, kwam hij in de competitie 26 keer in actie. Dit seizoen zijn de vooruitzichten minder goed.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Drie wedstrijden lang zat Viergever negentig minuten op de bank. Zondag tegen ADO mocht hij daar al na een paar minuten van afkomen. Als vervanger van Mitchell Dijks speelde de oud-speler van AZ 86 minuten mee. VoetbalPrimeur ving hem na afloop op in de mixed-zone. 

Lekker dat jouw seizoen nu ook begonnen is?
"Officieel gezien is dat zo inderdaad. Dat is zeker lekker. Het geeft een goed gevoel."

Was het moeilijk voor je de afgelopen weken?
"Ja, natuurlijk heb je momenten gehad dat je teleurstelling hebt. Dat hoort er ook bij als de keuze niet op jou valt. Maar de jongens doen het goed en we zijn een hecht team. Met de spelers die er naast staan konden we gelukkig goed trainen en extra dingen doen. Je moet er staan als de kans komt. Dat was nu tegen ADO zo."

Volgens mij zat je goed in de wedstrijd
"Ja, het ging zeker goed. Ik kreeg ook de complimenten van de jongens en de trainers. Dat is leuk om te horen. Je moet plotseling invallen, dan moet je toch even snel het knopje omdraaien. Van relaxed op de bank naar spelen. Dat was toch al even geleden, in het eerste elftal dan. Als de eerste twee balletjes lekker gaan, groei je in die wedstrijd."

Kreeg je die complimenten na afloop in de kleedkamer?
"Ja, iedereen is blij dat we gewonnen hebben. Het was een goed resultaat. Weer de nul houden en vier goals maken. Iedereen was blij. Dan feliciteer je elkaar. En dan krijg je een schouderklopje. Prima."

Vorig jaar speelde je 25 wedstrijden. Hoe schat je je kansen dit seizoen in?
"Als ik aan de 25 wedstrijden kom zou dat mooi zijn. Maar de situatie is wat anders. De trainer kiest op dit moment voor andere jongens en die doen het goed. De resultaten zijn goed. Dan moet je je schikken in de rol die je hebt. Goed trainen, conditie op peil houden en de kansen die je krijgt grijpen. Nu viel ik dan in omdat er iemand geblesseerd was...maar je moet er wél staan."

Ben je goed in zo'n rol?
(lacht) "Ik doe het liever niet natuurlijk. Liever wil je een andere rol hebben. Maar je moet je er in schikken. Het is zoals het is."