VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, FC Utrecht en Ajax volgen

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, FC Utrecht en Ajax volgen

31-08-2015 10:00
8

De eerste competitiemaand in de Eredivisie zit erop. Tijd om te bekijken welke spelers er in speelronde vier bovenuit staken. Landskampioen PSV is voor het eerst dit seizoen hofleverancier van het VP Elftal van de Week. 

Jeroen Zoet (PSV)
Zijn collega-doelman Kenneth Vermeer leek aanvankelijk de man van de wedstrijd te worden, maar Zoet excelleerde in de tweede helft. Heeft echt stappen gemaakt.

Wedden

Meer odds

Santiago Arias (PSV)
Had al vroeg een gele kaart te pakken, maar ging er niet minder fel door spelen. Had geen moeite in verdedigend opzicht en liet Dirk Kuyt in de tweede helft zijn hielen zien met een prachtig doelpunt als beloning.

Timo Letschert (FC Utrecht)
Maakte de tweede Utrechtse treffer en gooide de wedstrijd tegen FC Groningen daarmee in het slot. Defensief was Letschert ook prima.

Sander Fischer (Excelsior)
Lijkt ondanks alle geruchten van deze zomer gewoon op Woudestein te blijven voetballen. Tegen het zwakke De Graafschap had hij niks te duchten van de aanvallers. Fischer brak notabene zelf de ban.

Guram Kashia (Vitesse)
Nog een scorende verdediger die de aanvallers van de tegenpartij in zijn zak had. De goal van Kashia was amper bijzonder te noemen. Knapper was de manier waarop hij Ogbeche geen kans gaf in de Gelredome.

Davy Klaassen (Ajax)
Eindelijk staat Klaassen weer eens bij de topspelers van de week. Met een assist en een doelpunt komt hem die plek ook toe. Was de aanjager van Ajax.

Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
Vorige week ging de aandacht naar Oussama Tannane, zaterdag was Bel Hassani de gevierde man. Met een knal verraste hij Nick Marsman. Maar ook het spel van Bel Hassani was prima.

Davy Pröpper (PSV)
Het gevoel waarmee hij Maxime Lestienne vrijspeelde bij de 1-1: applaus. Pröpper is geen man die twintig goals maakt, maar wél iemand die twintig assists geeft.

Navarone Foor (NEC)
Het begint de specialiteit van het huis te worden: winnende treffers maken. Net als in de eerste wedstrijd van de competitie was ook nu een schitterend afstandsschot van Foor genoeg voor drie punten.

Sebastien Haller (FC Utrecht)
Moet je als spits per se scoren om in het elftal van de week te komen? Nee, bij VoetbalPrimeur niet. Haller was tegen FC Groningen een rustpunt. Bij de eerste goal had hij een schitterend overstapje, bij de tweede stuurde hij Letschert op sierlijke wijze diep. We hopen dat Haller niet meer wordt weggekocht.

Anwar El Ghazi (Ajax)
Twee doelpunten, één assist: dan hoor je in het elftal van de week. El Ghazi was opnieuw de meest dreigende aanvaller van Ajax en velde ook ADO met zijn doelgerichtheid.