Wenger laakt megatransfer van United: '80 miljoen, 11 goals, dat zegt genoeg'

Wenger laakt megatransfer van United: '80 miljoen, 11 goals, dat zegt genoeg'

02-09-2015 16:49
8

Een deel van de achterban van Arsenal is ontevreden over de transferzomer van The Gunners. Of beter gezegd: het gebrek aan versterkingen. Manager Arsène Wenger haalde alleen een nieuwe keeper (Petr Cech) naar het Emirates Stadium. 

Supporters van The Gunners snappen niet dat Arsenal niet meer van zich deed spreken op de transfermarkt. Geld is het probleem niet, zo stellen zij. "Of ik zelf tevreden ben over de investeringen van de club?", reageert Wenger tegenover beIn Sports. "Ik heb Alexis Sánchez gekocht, ik heb Mesut Özil gekocht, ik heb Cech gehaald en vorig jaar ook Gabriel Paulista aangetrokken... Je moet niet zomaar geld uitgeven, je moet de goede spelers vinden, jongens die het elftal aanzienlijk versterken."

De Franse manager zet zijn vraagtekens bij de megatransfer van Anthony Martial naar Manchester United. "Wat er dinsdagavond is gebeurd in Monaco... United heeft tachtig miljoen euro betaald voor Martial, zo lees en hoor ik. Martial heeft in totaal elf goals gemaakt in de Franse competitie. Dat zegt wat mij betreft genoeg. Het draait soms helemaal niet om geld, of om de wil om spelers te halen. Het gaat er gewoon om dat de juiste spelers op het juiste moment beschikbaar moeten zijn."