Kramer over 'rare situatie': Heb de technische mensen er wel naar gevraagd

Kramer over 'rare situatie': "Heb de technische mensen er wel naar gevraagd"

03-09-2015 09:42
3

Jens Toornstra moet bij Feyenoord concurreren met onder meer Lex Immers, die hij kent uit zijn tijd bij ADO Den Haag. Ook Michiel Kramer speelde voor die club, maar werd onlangs naar Rotterdam-Zuid gehaald. Hoe kijken Toornstra en Kramer tegen aankomend seizoen en de transfer aan?

In Feyenoord Magazine komt allereerst Toornstra aan het woord, over de concurrentie met Immers. "Lex en ik bij voorkeur niet de technische spelers die even een mannetje gaan uitspelen. Maar beiden zijn we wel harde werkers die ook nog eens aardig kunnen voetballen. We kunnen het goed vinden samen. Nu baalt hij omdat ik speel, straks baal ik misschien als hij speelt. We gunnen het elkaar van harte. We moeten het bij Feyenoord met z'n allen doen, concurrentie zal ons scherp houden. Een brede selectie is nodig om een lang seizoen mee te kunnen blijven doen."

"Lex en ik kunnen misschien ook wel samen spelen, maar dat is iets voor de trainer. Bij ADO stonden we ook samen op het middenveld, met twee aanvallende middenvelders. Dat zou op zich bij Feyenoord kunnen, maar dat is zoals gezegd aan de trainer", verwijst Toornstra naar Van Bronckhorst. De oefenmeester heeft nog een belangrijke keuze te maken: tussen Kramer en Colin Kazim-Richards. Kramer: "Het is een beetje een rare situatie. Voor mij was het best lastig dat ik pas op het allerlaatste moment tóch naar de club ben gehaald. Ik heb ook wel gevraagd hoe de technische mensen hier over mij denken. En met dat antwoord kon ik goed leven. Het is namelijk zo dat ze mij gewoon een aanwinst vinden voor dit Feyenoord."