Toch nog transfernieuws in Utrecht: Deen tekent voor twee seizoenen

Toch nog transfernieuws in Utrecht: Deen tekent voor twee seizoenen

03-09-2015 10:38
1

FC Utrecht heeft zich een paar dagen na de transferdeadline alsnog versterkt. De Domstedelingen leggen verdediger Kevin Conboy voor twee seizoenen vast.

Dat maakt de club donderdag bekend via de officiële kanalen. De Deen stond de voorbije weken ook in de belangstelling van NEC, maar kiest uiteindelijk voor de Domstad. Het contract van Conboy bij NEC liep eind vorig seizoen af, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe club.

Wedden

Meer odds

Die zoektocht leverde niets op, waarna NEC Conboy opnieuw hoopte te verleiden. Daar heeft FC Utrecht nu een stokje voor gestoken. De 27-jarige Deen was al aanwezig bij de wedstrijd tussen FC Utrecht-FC Groningen (2-0).

"Kevin is een speler die goed past in het profiel van een FC Utrecht-verdediger", reageert technisch manager en trainer Erik ten Hag op de clubsite. "Hij gaat altijd voorop in de strijd, toont initiatief, neemt het voortouw. Kevin is voetballend sterk, zeer offensief ingesteld en beschikt over de juiste instelling en mentaliteit."

Voordat Conboy in de zomer van 2011 voor NEC ging spelen, was hij drie seizoenen actief voor Esbjerg. In 2012 speelde hij zijn tot nu toe enige interland voor Denemarken.