'Heetgebakerde winnaar' Kazim waarschuwt: Wij geven nooit op, bro

'Heetgebakerde winnaar' Kazim waarschuwt: "Wij geven nooit op, bro"

03-09-2015 20:35
5

Colin Kazim-Richards zit zondagavond op het puntje van zijn stoel, als Oranje het in de EK-kwalificatiereeks opneemt tegen Turkije. De spits van Feyenoord is niet geselecteerd.

Kazim verwacht echter dat Oranje ook zonder hem een loodzware wedstrijd wacht in Konya. "Wij geven nooit op, bro. Het Ottomaanse bloed... Wij vechten tot het eind", vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine. "Turken blijven maar gaan en gaan en gaan. Dat bloed stroomt ook door mijn aderen. Daarnaast heb ik ook Antiguaans bloed. Dat is hetzelfde. Die blijven gaan. Daarom ben ik soms heetgebakerd, door die mix. Maar daarom ben ik ook een winnaar."

Wedden

Meer odds

"Als we het puur over voetbal hebben, dan is Nederland voor mij nummer één of twee. Van de wereld. Maar voetbal is meer dan alleen voetbal", vervolgt Kazim. "Mentaal? Het is meer dan mentaal. Je moet écht willen winnen. Soms is er geen tijd voor tien passes. Clarence Seedorf en Edgar Davids weten wat winnen is. Wesley Sneijder en Jordy Clasie hebben dat ook in zich. Je kunt er daar niet genoeg van hebben in je elftal."