Ajax verkozen boven buitenland: Er waren wel wat clubs, maar dit is mijn club

Ajax verkozen boven buitenland: "Er waren wel wat clubs, maar dit is mijn club"

04-09-2015 19:42
4

Ajax maakte vrijdag de overeenkomst met Matthijs de Ligt wereldkundig. Wim Jonk toonde zich al tevreden over het contracteren van de 'complete' verdediger, maar De Ligt had ook opties in het buitenland.

De Ligt gaf toe dat er buitenlandse clubs waren die informeerden naar hem. "Er waren wel wat clubs, maar Ajax is mijn club. Ik denk dat het beter is om bij Ajax door te breken dan bij buitenlandse clubs. De keuze was snel gemaakt dat ik bij Ajax wilde slagen, en dan zien we wel verder", aldus de A-junior tegenover Ajax TV.

Ajax staat erom bekend dat veel jeugdspelers doorbreken in het eerste. Onder andere Riechedly Bazoer maakt momenteel een stormachtige ontwikkeling door en ook Davy Klaassen is niet meer weg te slaan uit de basis van de Amsterdammers. Een razendsnelle ontwikkeling kan tevens ook een gevaar zijn voor jonge spelers.

"Je kunt je natuurlijk altijd zo snel blijven ontwikkelen, maar ik denk dat het beter is als je niet té snel gaat. Als je dan weer in een dip valt, dan gaat het de verkeerde kant op. Het moet ook wel een beetje rustig aan gaan", sloot De Ligt af.