Complimenten voor Feyenoorder: Hij is beter dan Riedewald en Tete bij elkaar

Complimenten voor Feyenoorder: "Hij is beter dan Riedewald en Tete bij elkaar"

05-09-2015 14:54
33

Feyenoord-watcher Jan Dirk Stouten vindt Sven van Beek 'veel beter' dan Ajacieden Jaïro Riedewald en Kenny Tete. Dat vertelde hij vrijdagavond in het praatprogramma FC Rijnmond. 

Stouten verkondigde in dezelfde show dat hij het onbegrijpelijk vindt dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst er voor lijkt te kiezen om Sven van Beek weg te halen uit het centrum van de defensie. Tegen PSV speelde Van Beek als rechtsback. Mocht de jongeling daar structureel gaan spelen, dan zou dat ten koste gaan van Rick Karsdorp. 

"Van Beek heeft het echt voortreffelijk gedaan. Hij is beter dan Jairo Riedewald en Kenny Tete bij elkaar. En Rick Karsdorp (foto) is gewoon een goede rechtsback, die moet je gewoon laten staan", aldus Schouten. 

Riedewald en Tete zijn dit seizoen bij Ajax uitgegroeid tot basiskrachten. Oranje-bondscoach Danny Blind riep het duo op voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije. Van Beek behoorde al een keer tot de voorselectie van Nederland, maar speelde tot op heden nog geen interland.