'Experiment' van Van Bronckhorst mislukt: Dan Botteghin maar op de bank

'Experiment' van Van Bronckhorst mislukt: "Dan Botteghin maar op de bank"

05-09-2015 13:28
19

De defensie van Feyenoord is dit seizoen behoorlijk op de schop gegaan. De Rotterdamse formatie trok onder meer Eric Botteghin (FC Groningen) en Jan-Arie van der Heijden (Vitesse) aan. Dat heeft gevolgen voor de achterhoede. 

In het uitduel met PSV (3-1 nederlaag) koos trainer Giovanni van Bronckhorst er voor om jeugdexponenten Terence Kongolo en Sven van Beek - afgelopen seizoen nog het centrale duo in de laatste linie - op de backposities te posteren. Bepaald geen goed plan, vindt Feyenoord-watcher Jan Dirk Stouten. Hij stelt dat met name Van Beek op zijn originele plek thuishoort en Van Bronckhorst zijn 'experiment' moet herzien. 

"Je moet voor duidelijkheid gaan", vertelt hij op RTV Rijnmond. "Als je alle posities dubbel bezet hebt, dan is Botteghin maar drie, vier maanden bankzitter. Dat maakt niet uit. Als hij erin komt, dan weet je wat je aan hem hebt. Maar je moet nu vaste patronen ontwikkelen. Er is geen enkele reden - afgaande op het laatste jaar - om Van Beek weg te halen uit het centrum."