Pirlo krijgt bedankje uit Zwolle na benutte vrije trap: Hij heeft me gesteund

Pirlo krijgt bedankje uit Zwolle na benutte vrije trap: "Hij heeft me gesteund"

04-10-2015 08:38
6

Ouasim Bouy kroonde zich zaterdagavond tot matchwinner bij PEC Zwolle in de krappe 1-0 overwinning op Willem II. De middenvelder bedankte een opvallende naam na zijn benutte vrije trap.

"Het enige wat ik geprobeerd heb, is zoveel mogelijk van Andrea Pirlo te leren", zei Bouy tegen de NOS. De middenvelder speelde met de Italiaanse grootheid samen bij Juventus, de club waar PEC Zwolle de oud-Ajacied nu van huurt. Bouy is alom positief over Pirlo, die momenteel bij New York City speelt.

"Het is een ontzettend nuchtere man en hij heeft me gesteund bij het oefenen op vrije trappen. Het is een eer dat ik iemand naast me heb gehad die dat zó goed beheerst."

De ontlading bij Bouy was enorm na zijn treffer. "Haha, ik denk dat dat wel een beetje duidelijk was. Er werd veel strijd geleverd en we verdienden het gewoon als team, je werkt keihard voor elkaar. Het is gewoon de vreugde die vrijkomt. Die vrije trap is ook iets waar je op oefent. En als-ie er dan ook ingaat voelt dat als een soort bekroning eigenlijk", aldus Bouy, ditmaal tegen RTV Oost.