In het kort: Zlatan schrijft historie bij winnend PSG, AC Milan gaat keihard af

In het kort: Zlatan schrijft historie bij winnend PSG, AC Milan gaat keihard af

04-10-2015 23:00

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'. 

PSG wint, Ibrahimovic schrijft geschiedenis
Paris Saint-Germain heeft zondagavond een belangrijke 2-1 zege geboekt op Olympique Marseille. Grote man in het Franse topduel was als vanouds Zlatan Ibrahimovic. Hij scoorde twee keer vanaf de stip. Met zijn goals is de Zweedse superster inmiddels uitgegroeid tot all-time topscorer van PSG. Het Marseille van Karim Rekik is door de nederlaag afgezakt naar een beschamende zestiende plaats in de Ligue 1. 

AC Milan lijdt uiterst pijnlijke nederlaag
Het gaat van kwaad tot erger met AC Milan. De seizoensstart van de gevallen grootmacht was al pover en rivaal SSC Napoli heeft het leed zondagavond enkel vergroot door met liefst 4-0 te winnen in Milaan. Lorenzo Insigne was de grote man bij de ploeg uit Napels door tweemaal te scoren. Milan heeft in zeven duels nu al vier keer verloren. Er werden slechts negen punten verzameld. Napoli stijgt door de zege naar plek zes. 

Van Persie valt in bij remise 'Fener'
Fenerbahce heeft zichzelf een uitermate slechte dienst bewezen. De topclub uit Istanbul gaf zondagavond tegen Akhisar Belediyespor een zeker lijkende overwinning uit handen (2-2). Fernandao was met twee doelpunten belangrijk voor Fenerbahce, maar in de tweede helft zorgden Guray Vural en Douglao voor het evenwicht. Robin van Persie kwam in de 72e minuut binnen de lijnen, maar kon niets meer aan de stand veranderen.

Juventus klopt Bologna
Juventus heeft een goede week achter de rug. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri gaf de 2-0 Champions League-zege op Sevilla een passend vervolg in de competitiewedstrijd tegen Bologna. Al zag het er daar in het begin niet naar uit. Na vijf minuten tekende Anthony Mounier namens Bologna voor de 0-1.

Alvaro Morata, Paulo Dybala en Sami Khedira bogen het duel alsnog om in een Turijnse zege. Juventus klimt door de winst naar een gedeelde zevende plaats in de Serie A. Bologna blijft onderaan staan met drie punten.

Andere uitslag:
Lazio - Frosinone 2-0

Eriksen helpt Tottenham aan punt
Christian Eriksen heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Tottenham Hotspur een punt heeft overgehouden aan de wedstrijd tegen Swansea City. De oud-Ajacied trof doel met twee vrije trappen, waarmee hij tweemaal een achterstand wegpoetste. André Ayew en een eigen doelpunt van Harry Kane zorgden er namelijk voor dat Swansea tweemaal op voorsprong was gekomen.

Inter wint niet van Sampdoria, AS Roma klopt Palermo
Voor de tweede keer op rij is Internazionale er niet in geslaagd om te winnen in de Serie A. Zondag werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sampdoria. Luis Muriel opende de score voor de thuisploeg uit Genua, diep in de tweede helft trok Ivan Perisic de stand gelijk.

AS Roma won wél. Palermo werd in eigen huis met 4-2 geklopt. Grote man bij de Romeinen was Gervinho, die voor twee treffers tekende. Zondagavond staat in Italië nog de topper tussen AC Milan en Napoli op het programma. 

Schalke in eigen huis onderuit
In eigen stadion heeft Schalke 04 zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. 1.FC Köln was met 0-3 te sterk voor de formatie van Klaas-Jan Huntelaar. Anthony Modeste, Yannick Gerhardt en Simon Zoller waren trefzeker namens de gasten. Schalke blijft op plek drie staan, Köln stijgt door de overwinning naar de vijfde plek. 

Frappant gerucht over voormalig Heerenveen-trainer
Trond Sollied was in het verleden van sc Heerenveen en diverse clubs in België. Dit weekeinde was de Scandinavische oefenmeester een opmerkelijke gast bij een duel van amateurclub Hoek. Volgens lokale bronnen zou Sollied, die al even zonder club zit, één van de twee kandidaten zijn om het roer over te nemen. Ook John de Wolf zou in beeld zijn bij Hoek. 

Schalk verdient contract in Schotland
Ross County heeft Alex Schalk voor één seizoen vastgelegd. De 23-jarige aanvaller heeft een succesvolle stageperiode achter de rug bij de Schotse club en zag dat beloond worden met een contract. Schalk was transfervrij sinds zijn vertrek bij Go Ahead Eagles. Op verzoek van de voormalig speler van NAC Breda werd zijn verbintenis in Deventer deze zomer ontbonden.