Je denkt toch niet dat die goals met John Heitinga waren gevallen?

"Je denkt toch niet dat die goals met John Heitinga waren gevallen?"

05-10-2015 08:56
10

Ajax verloor zondag met 1-2 van PSV. De Amsterdammers staan desondanks nog eerste in de Eredivisie, ook al is Feyenoord op gelijke hoogte gekomen. Ajax vreest ondertussen wel ergens anders voor: de herfstdip. Die lijkt een traditie te worden, weten ook Joël Veltman, oud-trainer Henk ten Cate en analist Aad de Mos.

Hoe kan dat toch, zo'n dip? "Ik heb daar echt geen antwoord op", zegt Ten Cate in De Telegraaf. "PSV was ditmaal gewoon veel beter. Dat kan een keer gebeuren en geeft geen enkele garantie. In 2007 wonnen wij met 5-1 bij PSV, maar werden zij kampioen. En volgens mij is Ajax nu nog steeds koploper en doet Frank het met 19 uit 8 niet zo slecht."

Veltman baalt: "Oktober is niet onze beste maand. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat we dan vaak met een redelijk nieuw team veel duels in een korte periode spelen. Hopelijk kunnen we er dit seizoen verandering in brengen. We spelen nog veel wedstrijden." De Mos komt tot slot aan het woord. Hij denkt niet dat de belasting de oorzaak is van een mogelijke dip. "Volgens mij lag het veel meer aan de opstelling van Ajax en het wisselbeleid van De Boer."

Daarmee wees De Mos naar Nemanja Gudelj. "Hij had kramp", countert De Boer. De Mos vindt in ieder geval dat de oefenmeester moet ingrijpen in de verdediging. "Je denkt toch niet dat die goals met John Heitinga waren gevallen? Die herkent zulke gevaarlijke situaties wel." PSV profiteerde daarvan. "Bij beide momenten kwamen de gebreken van Veltman en Jairo Riedewald aan het licht. Ze staan positioneel slecht en gaan te slap het duel aan", aldus De Mos.