'Blind komt zichzelf nog wel tegen; hij is toch meer op Ajax gericht'

'Blind komt zichzelf nog wel tegen; hij is toch meer op Ajax gericht'

05-10-2015 09:57
16

Bondscoach Danny Blind krijg van alle kanten kritiek op zijn selectiebeleid bij Oranje. De voormalig verdediger van Ajax selecteerde vijf Ajacieden. Dat is tegen het zere been van de PSV'ers René en Willy van de Kerkhof.

"Ik had graag Jorrit Hendrix erbij gehad als middenvelder", zegt René tegenover Omroep Brabant. Als vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen werd echter Riechedly Bazoer opgeroepen door de bondscoach. "Je kunt toch zien dat Blind meer op Ajax gericht is. PSV heeft wel meer buitenlanders in het elftal staan, maar er zitten zeker spelers bij die voor Oranje in aanmerking komen."

Willy haakt in: "We moeten gewoon iedere week bewijzen dat we de sterkste ploeg zijn. Dan kan de bondscoach niet meer om de spelers van PSV heen. Hij komt zichzelf nog wel tegen. Overigens moet ik nog maar zien of het lukt komende week. Ik hoop het wel, maar het wordt een hele zware opgave", kijkt de oud-speler vooruit naar de interlands tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober).

De broers keken zondag natuurlijk ook naar Ajax - PSV (1-2). "Het was een heel goed PSV. Een PSV dat Ajax de wil oplegde en in de houdgreep had", oordeelde Willy. Gaston Pereiro was met twee goals de PSV-uitblinker. "We gaan nog heel veel van Pereiro horen", stelt René. Willy: "Pereiro was een openbaring. Een geweldige speler die op links en rechts uit de voeten kan. We hebben een geweldige voorhoede, waarbij zes spelers om drie plaatsen vechten."